Hvordan vaske tights? Her er 5 enkle tips til hvordan å ta vare på tights

Hvordan vaske tights? Her er 5 enkle tips til hvordan å ta vare på tightsene dine.

Lurer du på hvordan du vasker tights i vaskemaskinen? Følg disse 5 tipsene for å ta vare på dem, slik at de varer treningsøkt etter treningsøkt!

Er du ikke sikker på hvordan du best kan ta vare på tightsen din etter å ha trent? Ta et råd fra oss. Vi har laget tights i mange år nå. Vi kan tights. Og med disse få, enkle tipsene kan du gjøre det også! 

Hvis du gjør det riktig, har du fantastiske gymtights i tusenvis av treningstimer. Hvis du følger disse trinnene, vil tightsene dine:

  • Opprettholde de tekniske kvalitetene som: kompresjonsnivå, størrelse, 4-veis stretch, lengde, kroppsformende egenskaper og høye midje.
  • Bevarer farge og/eller det mønster/trykk.

BARA Sportswears vasketips til tights og treningsklær:

  • Vask eller heng tightsen/treningstøyet til tørk umiddelbart etter bruk

    Hvis du har vært i hardtrening med mye svette anbefaler vi at du vasker tightsen/sports-BHen/treningsklærne rett etter bruk. Hvis du har hatt en rolig økt, f.eks. yoga, med lite svetting, kan du henge tightsen/treningstøyet opp til tørk/lufting. Dette vil også forhindre at det lukter.

    hvordan-vaske-tights-1

  • Vask sportsklær med sportsklær – ikke bland klesstoffer!

    Hvis treningstøy blandes med andre tekstiler i vask over tid, kan det skade det syntetiske stoffet, noe som gjør at tightsen mister sine tekniske egenskaper som Anti-Shake, 4-veis stretch, kompresjon og størrelse.

    hvordan-vaske-tights-2

  • Bruk et mildt vaskemiddel uten blekemiddel og et vaskeprogram for ull/silke/treningstøy.

    hvordan-vaske-tights-3


  • Ikke bruk tøymykner – dette ødelegger stoffets tekniske egenskaper.

    hvordan-vaske-tights-4

  • Heng tightsen til tørk etter vask – aldri bruk tørketrommelen!

    hvordan-vaske-tights-5

  • Kan tights vaskes i vaskemaskinen?

    Ja, gymtights, yogabukser, leggings og annet treningstøy kan vaskes i vaskemaskinen. Sørg for å vaske dem på maksimalt 30°C (ca. 86°F). Hvis vaskemaskinen din har et ullprogram eller et program for fine tekstiler, silke eller tekniske plagg, bruk det.

    Vi anbefaler også at du bruker et vaskeprogram med lite sentrifugering. Hard sentrifugering over tid kan skade tightsens tekniske egenskaper.

    Kan tights vaskes med andre klær, som jeans, håndklær, gensere osv.?

    Vi vil ikke anbefale at du vasker tights med andre tekstiler. Dette er fordi tights, yogabukser, og annet sportstøy ofte er laget av syntetiske fibre, og syntetiske fibre liker ikke å bli blandet med andre tekstiler. Jeans, gensere, håndklær og bomulls-T-skjorter er spesielt fy-fy. Når disse vaskes sammen vil bomullsfibrene produsere lo som kan feste seg til de syntetiske fibrene. Over tid kan dette skade det syntetiske stoffet, noe som gjør at tightsen mister sine tekniske egenskaper som Anti-Shake, 4-veis stretch, kompresjon og generell kvalitet.

    Vi foreslår at du har en egen vaskekurv som er beregnet på sportsklær. Når kurven er full, vask sportsklærne sammen. Husk: Det er best, selv når du vasker med lignende stoffer, å vrenge tightsen for å redusere friksjon mot overflaten av stoffet.

    Hva vasker man tights med?

    Bruk et mildt vaskemiddel når du vasker gymtightsen, eller et vaskemiddel designet spesielt for sportsklær. Du kan også bruke Milo (et norsk ullvaskemiddel). Prøv å unngå vaskemiddel med blekemiddel. Ikke bruk tøymykner, da tøymykneren tetter det naturlige “vevet” og ventilasjonsegenskapene i tightsen. Tøymykneren vil også sette seg som en tynn film på stoffet. Over tid vil dette føre til at tightsens tekniske egenskaper forverres. Du kan også oppleve vond lukt ved langvarig bruk av tøymykner, ettersom det gjør at svette og andre “slaggstoffer” fra kroppen ikke kommer ut av plagget.

    Oppsummering: Hva vasker man tights med?

    • bruk et mildt vaskemiddel når du vasker tights
    • eller bruk et vaskemiddel designet for sportsklær/ull/tekniske plagg
    • ikke bruk blekemiddel
    • ikke bruk tøymykner

    Kan tights/treningstøy gå i tørketrommelen?

    Nei, bruk aldri tørketrommelen etter å ha vasket tights/treningstøy. Alt av treningsklær burde henges på et tørkestativ. Treningstøyets tekniske egenskaper gjør at det uansett tørker fort ved romtemperatur alene.

    Hvordan vasker du hvite/lyse tights?

    Hvite tights bør vaskes som vanlige tights. Vi vil ikke anbefale at du vasker tights med andre tekstiler – bare vask med annet sportstøy. Ikke bruk blekemiddel. Hvis du får en vanskelig flekk du trenger å bli kvitt kan du prøve å bruke "Gallesåpe" på flekken. Denne såpen kan brukes på alt som kan vaskes i vaskemaskinen og fjerner flekker som olje, fett, grønske etc. Bruk såpen som beskrevet på pakken.

    Oppsummering: Hvordan vaske hvite/lyse tights

    • Vask som vanlige tights
    • Ikke bland med andre tekstiler
    • Ikke bruk blekemiddel
    • Hvis du får en vanskelig flekk, bruk “Gallesåpe”

    Hvor ofte bør man vaske tights?

    Det avhenger av hvordan du trener og hvor hardt du trener. Hvis du blir veldig svett eller skitten (f.eks. ved utetrening) vil vi anbefale at du vasker den rett etter bruk. Hvis du trener med lav intensitet, for eksempel yoga, kan du enkelt bare henge den opp for tørking og lufting. IKKE la den ligge i treningsbagen. Da kan det oppstå vond lukt!

    Men, vil tightsen/treningstøyet bli rent ved vask på 30°C i vaskemaskinen?

    Ja, tightsen eller treningstøyet ditt vil bli rent og være helt trygt å bruke, selv ved vask på lav temperatur. Før i tiden trodde man at klær måtte vaskes ved minimum 40°C for å bli ordentlig rent. Dette er en myte, ettersom vitenskapen viser at med et godt vaskemiddel blir tøy som vaskes på 30°C like rent. Hva er bra med det? Ved å senke vasketemperaturen varer klærne dine mye lenger, og det er bedre for miljøet!

    Fremdeles ikke sikker på hvordan du skal vaske tightsen din? Ta en titt på vaskeinstruksjonene på tightsen eller kontakt oss.


    Del her

    Delivery 2-5 DAGER MED EKSPRESS LEVERING
    Change Size LETT Å BYTTE STØRRELSE
    Right of Return RETURRETT PÅ ALLE KJØP
    Safe & Secure Payments 100% SIKKER BETALING